Să văd Spaţiul, apoi să mor

Acum 7 luni citeam în Evenimentul Zilei un articol (am mai scris şi aici despre asta) care mi-a răscolit întreaga fiinţă şi mi-a dat speranţa că unul din cele cîteva vise mari ale mele ar putea deveni realitate în această viaţă: anul acesta vor începe primele curse regulate de turism spaţial (zboruri pe orbită joasă, la 110 km înălţime).

În urmă cu cîţiva ani o astfel de excursie costa 20 milioane dolari. Acum vor fi de 100 de ori mai ieftine, adică 200.000$. Tot prohibitiv pentru mulţi dar marele pas a fost făcut şi în 10 ani (sau mai puţin) preţul ar putea scădea de încă 100 de ori. Şi aş da 2000 $, ori chiar mai mult, pentru astfel de zbor.

Însă nu la bani mă gîndesc eu acum. Ci la altceva. La faptul că o astfel de excursie probabil presupune ca excursionistul să aibă o sănătate de fier. Ceea ce nu posed. Este singurul obstacol real care m-ar putea împiedica să realizez acest vis.

Dar aş face-o chiar cu preţul vieţii, chiar dacă ultimul lucru pe care l-aş vedea ar fi Terra din Spaţiu şi ultima gură de aer respirată ar fi în interiorul unei navete spaţiale. Singurul lucru care m-ar determina să mai amîn împlinirea acestui vis ar fi dacă voi avea alături persoana iubită, acea EA.

Chiar şi aşa, atunci cînd mi-aş simţi sfîrşitul aproape, aş cere cu limbă de moarte să fac această excursie şi, de-ar fi să mor la bordul navetei, mi-aş dori să fiu „înmormîntat” în Spaţiu (mai mult decît să fiu incinerat), trupul să-mi plutească în nemărginirea sa misterioasă. Trupul meu ar fi acolo unde se va afla şi sufletul meu: în eterul cosmosului.

5 Responses to Să văd Spaţiul, apoi să mor

 1. thornofrose spune:

  Stii ca vorbeam eu odată de.. o anumită linişte? Acolo aş găsi liniştea perfectă.. 🙂

 2. Adrian M spune:

  Cred ca nu mai e mult de asteptat si acest vis ar putea deveni realizabil, nu neaparat la preturi prohibitive. Toata lumea isi bate capul ce sa faca sa faca bani, asa ca…

  • Egumenul Sanctuarului spune:

   Bine ai venit în sanctuarul meu Adrian. Șiu eu sper să devină realizabil înainte să mor şi probabil aşa va fi 🙂

 3. thornofrose spune:

  Bine, spaţiul ca spaţiul, dar.. draft-urile alea când le publici şi p’aici, că bietu’ scanctuar s-a prăfiut.. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: