Revenire

Iaca se fac aproape 3 luni de cînd n-am mai scris nimic pe-aici. Iniţial am creat acest blog pentru a spune lucruri care consideram eu că nu-şi au locul pe blogul meu principal, lucruri care nu mai fuseseră spuse dintr-un motiv sau altul. Numai că de ceva vreme nu mai simţisem ce anume să spun… nespus. Şi blogul a stagnat. Prin Sanctuar a început să se aştearnă praful.

Pînă de curînd, cînd, discutînd cu un extraterestru special (există extratereşti nespeciali?! :D) care înţelege saturniana mea complicată, am fost întrebat ce am de gînd cu Sanctuarul, de ce n-am mai scris de ceva vreme acolo? I-am zis, cam cu jumătate de gură, încercînd mai mult să-mi dau mie o explicaţie decît să-i răspund la întrebare: că n-am mai avut timp şi n-am mai simţit să scriu.

Şi atunci s-a deschis ceva în mine: nu cumva lucrurile nespuse pot fi şi stări pe care le trăieşti acum, nu doar pe care le-ai trăit? Aşa am decis să transform blogul acesta într-un fel de jurnal. I-am văzut în sfîrşit menirea şi trebuie să-i mulţumesc extraterestrului. Datorită unei întrebări puse poate într-o doară am reuşit să înţeleg puterea gîndurilor aruncate în eter, de a scrie ce simţi într-un moment anume fără să conteze dacă are vreun înţeles pentru cei care citesc, sau chiar dacă nu e nimeni care să citească. Simpla înşirare a acelor gînduri te poate elibera, te poate face să te simţi mai bine atunci cînd ceva te macină.

Deja mă simt mai bine acum, la finalul acestor rînduri. Sanctuarul şi-a (re)găsit ţelul. Aş putea adresa multe cuvinte frumoasei extraterestrului care a „descuiat” ceva-ul din mine. Dar, dacă nu este vorba de un text literar, nu îmi place să le folosesc ca elemente de paradă decît extrem de limitat şi reţinut. În viaţa de zi cu zi, prefer un alt tip de comunicare ce se găseşte la un nivel mult mai elevat şi mai profund decît simplele cuvinte.

9 Responses to Revenire

 1. Lia spune:

  Astept paginile de jurnal de care zici 😀

 2. clarisa spune:

  ihim,imi place cantecul si cuvintele ating sufletelul,mie imi place Sanctuarul continua sa scri…si nu uita sa simti,apropie-te de tine si vei simti viata.

 3. Aimee spune:

  No, c-am ajuns..si usa era deschisa 😛
  Bine (ti-)ai revenit aici! Baga mare cu scrisul, ca sigur ai o groaza de chestii de spus (si nu, nu ma astept la „intimitatzuri”)..voi reveni sa verific 😀
  Spor la treaba si..mmmm..inspiratie 😉

  • Aimee, bun venit în Sanctuar. Să ştii că tot pe Saturn e 😀 Sper că ai intrat tiptil să nu mă deranjezi din meditaţie şi să-mi zboare inspiraţia 😛

   P.S. Ţi-am răspuns la mailul ăla 😀 Zisei că poate a ajuns la gunoaie :))

 4. Aimee spune:

  Raspuns la P.S : s-a notat ;)..nu zisei bine deloc 😛

 5. Mihai spune:

  neuronii mei au inceput sa faca implozie unu cate unu cand a citit ce se vrea a fi aicisa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: